FTF-formand: Fire års dagpenge er passé

12/09/2012 13:30

Newspaq

Nyheder
Glem fire år på dagpengesats, selv hvis den danske økonomi kører på skinner, og der er masser af job. Formanden for hovedorganisationen FTF Bente Sorgenfrey deler ikke sin FOA-kollegas forargelse over, at beskæftigelsesministeren endegyldigt har dødsdømt den fireårige dagpengeperiode. - Vi synes ikke, det er så smart den korte dagpengeperiode, vi har i dag, hvor der er så høj ledighed. Men nu er den her, og så må vi se, om vi ikke kan løfte folk væk fra problemerne på andre måder, siger Sorgenfrey til Newspaq. I Clement Kjærsgaards show på DR1 i aftes sagde beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), at hun ikke ville rulle den halvering af dagpengeperioden, som blev af aftalt i skattereformen med de borgerlige, tilbage til fire år, selv hvis der var højkonjunktur i Danmark. Og den udmelding fik FOA-formand Dennis Kristensen til at gå Facebook, hvor han skrev, at han var rystet over beskæftigelsesministeren. - Så må han være kommet hjem fra sin ferie. Men jeg kan sige, at vi har kun fokus på genoptjeningskravet. Det er afgørende for os, at man kan komme ind i dagpengesystemet, når nu man har kortet perioden af. Vi skal se på, hvordan man kan redde de mange, der mister dagpengene fra januar, siger Bente Sorgenfrey. Regeringen har fornylig præsenteret sin såkaldte akutpakke, hvor der i år og til næste år vil blive brugt 332 millioner kroner på at hjælpe de langtidsledige dagpengemodtagere ud på arbejdsmarkedet. Tilbagene er øget jobrotation, flere job med løntilskud, fokuseret jobsøgning, straks-samtaler på jobcentret. Men akutpakken ændrer ikke på gældende 52 ugers genoptjening. - Vi har fokus på genoptjeningskravet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Det er helt afgørende for os. Man kan for eksempel diskutere, om løntilskudsjob skal tælle med som død periode, siger Bente Sorgenfrey.

Mest læste i dag

Glem fire år på dagpengesats, selv hvis den danske økonomi kører på skinner, og der er masser af job.

Formanden for hovedorganisationen FTF Bente Sorgenfrey deler ikke sin FOA-kollegas forargelse over, at beskæftigelsesministeren endegyldigt har dødsdømt den fireårige dagpengeperiode.

- Vi synes ikke, det er så smart den korte dagpengeperiode, vi har i dag, hvor der er så høj ledighed. Men nu er den her, og så må vi se, om vi ikke kan løfte folk væk fra problemerne på andre måder, siger Sorgenfrey til Newspaq.

I Clement Kjærsgaards show på DR1 i aftes sagde beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), at hun ikke ville rulle den halvering af dagpengeperioden, som blev af aftalt i skattereformen med de borgerlige, tilbage til fire år, selv hvis der var højkonjunktur i Danmark.

Og den udmelding fik FOA-formand Dennis Kristensen til at gå Facebook, hvor han skrev, at han var rystet over beskæftigelsesministeren.

- Så må han være kommet hjem fra sin ferie. Men jeg kan sige, at vi har kun fokus på genoptjeningskravet. Det er afgørende for os, at man kan komme ind i dagpengesystemet, når nu man har kortet perioden af. Vi skal se på, hvordan man kan redde de mange, der mister dagpengene fra januar, siger Bente Sorgenfrey.

Regeringen har fornylig præsenteret sin såkaldte akutpakke, hvor der i år og til næste år vil blive brugt 332 millioner kroner på at hjælpe de langtidsledige dagpengemodtagere ud på arbejdsmarkedet.

Tilbagene er øget jobrotation, flere job med løntilskud, fokuseret jobsøgning, straks-samtaler på jobcentret. Men akutpakken ændrer ikke på gældende 52 ugers genoptjening.

- Vi har fokus på genoptjeningskravet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Det er helt afgørende for os. Man kan for eksempel diskutere, om løntilskudsjob skal tælle med som død periode, siger Bente Sorgenfrey.