FTF-formand vil have ledige på skolebænken

Ledige skal ikke længere reddes med lappeløsninger. Langtidsledige skal have en særlig indsats, hvis de mister dagpenge inden et halvt år. De skal hver anden uge have særlige jobformidlingssamtaler på det lokale jobcenter.

Det skriver FTF's formand, Bente Sorgenfrey, på hovedorganisationens hjemmeside.

- Det vigtige er, at det handler om job og kontakt til virksomheder og arbejdspladser. De ledige har selvfølgelig også et ansvar for at finde arbejde, men der er også behov for at støtte dem mere målrettet, skriver hun.

FTF vil ændre dagpengereglerne, hvor ledige nu får dagpenge i to år og skal arbejde et år for at få dagpenge igen. FTF vil lade ledige arbejde et halvt år på tre år for at genoptjene dagpengeretten, påpeger Bente Sorgenfrey.

- Vi har brug for at gøre noget nyt og sammenhængende. Mange mister retten til dagpenge eller står til at gøre det. Vi foreslår blandt andet, at ledige hver anden uge får tilbudt jobformidlingssamtaler på det lokale jobcenter, lyder FTF's opskrift.

30. juni udløber de tre akutpakker, regeringen har lavet for at redde ledige. Siden nytår har 12.000 langtidsledige mistet retten til dagpenge.

FTF vil gøre reglerne for supplerende dagpenge mere fleksible.

Hovedorganisationen, der har 450.000 medlemmer fra 78 forbund, vil give arbejdsgivere tilskud til opkvalificeringsjob for medarbejderne. Ledige skal kunne uddanne sig på SU eller med godtgørelse for videre- og efteruddannelse.

Det kan ledige ikke i dag, når de mister retten til dagpenge eller kontanthjælp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip