Fuglen skal pilles til benet

- Hvis jeg skal flytte mig yderligere, så skal jeg blive bedre til at køre opad, for det er der, jeg taber mest. Så jeg skal nok smide et par kilo. Det ville hjælpe mig. Problemet er, at jeg har lidt for store skuldre og overarme, og det vejer alt sammen, siger Fuglsang, der af samme grund er holdt op med at gå i motionscenter om vinteren.

- Der er stadig lidt fedt og tage af, og hvis jeg var to kilo lettere, så ville jeg have lettere ved at sidde med, vurderer danskeren, der dog slår fast, at den lave vægt i sig selv ikke er et mål.

- Ved OL i Bejing i 2008 var jeg nede på 65,5 kilo, men kunne ikke træde en bule i en blød hat, så vægttabet skal også ske på den rigtig måde. Det føler jeg nu også, at det kan nu, for jeg har flere muskler nu, og det er gået godt i Touren i år, hvor jeg ikke har haft dårlige dage, så jeg tror godt, at jeg kan pille lidt mere af, siger Jakob Fuglsang.

Med syvendepladsen indfriede han det mål, han havde stillet til sig selv om at kvittere for Astanas tillid ved at gøre ham til Tour-kaptajn med en plads i klassementets top-10. Nu er det så tid til nye mål.

- De nye mål skal selvfølgelig være større, end det jeg har opnået nu. Top-5 i Touren eller podiet i Giroen eller Vueltaen, det er sådan, jeg tænker det nu.

Fuglsang er dog realistisk nok til at vurdere, at det kan blive svært at få lov at køre Tour de France som kaptajn igen næste år. For her vil holdet formentlig stille med italienske Vincenzo Nibali, der vandt Giro d’Italia i år, og som sidste år kørte sig på podiet i Tour de France.

- Jeg kan også godt se, at hvis vi skal slå Sky i Touren, så skal vi stille med stærkeste opstilling, og jeg er klar til at køre som hjælper for Nibali, hvis jeg stadig får en rolle i et af de andre store etapeløb, siger Fuglsang, der har fået gode tilbagemeldinger fra holdets ledelse.

Holdets manager, Alexandre Vinokourov, roser på Astanas hjemmeside Fuglsang for at »træffe kloge valg og køre med stor intelligens og styrke.« Og over for Fulgsangs egen manager er der også blevet leveret ros fra team manager Guiseppe Martinell.

- Martinell har været meget glad og tilfreds og tror meget på mig specielt efter denne Tour, og jeg ved, at han har sagt til min manager, at det for engang skyld var rigtigt, hvad de var blevet lovet omkring mig, at jeg var en god cykelrytter, der har hovedet med mig. De syntes enormt godt om det, ikke mindst, at jeg var med på sidevindsetapen.

 

Dagens Gossip