Fuglsang roser Saxo-Tinkoff

13. etape af Tour de France lignede på forhånd en af den slags etaper, som man kunne tegne på forhånd. Et udbrud ville ryge af sted, og til sidst ville de blive hentet, inden den store massespurt.

Men det blev alt andet end det. Sidevinden fik feltet til at eksplodere, og Alejandro Valverde blev den store taber, da han blev fanget i den bagerste gruppe. Jakob Fuglsang sad med i den forreste gruppe, da Team Saxo-Tinkoff lavede hul til Chris Froome.

Fuglsang var storsmilende, da han rullede af foran holdbussen i målbyen Saint-Amand-Montrond. Han forklarede, at han sad på hjul af Peter Sagan, da Team Saxo-Tinkoff satte det snedige angreb han. Han havde ikke fået nys om angrebet fra Saxo-lejren.

- Jeg anede ikke noget om det. Men jeg sagde faktisk til de andre på holdet i går, at jeg troede Saxo Bank vil forsøge noget . Hvis jeg kender Bjarne ret, så lader han ikke en mulighed for at prøve noget i sidevinden gå fra sig. Jeg ved ikke, om det var Bjarne eller en anden sportsdirektør, der gjorde det i dag, men det lykkedes i hvert fald for dem, sagde Jakob Fuglsang.

Danskeren tager et stort skridt op i klassementet. Fra nummer 12 til samlet nummer seks. 3'39" efter Chris Froome.

- Det betyder helt sikkert meget for klassementet. Nu er jeg lige pludselig inde i top 10 på en dag, hvor jeg ikke havde regnet med det. Der er mange, som er kørt et stykke bagud i klassementet. Valverde var en af dem, som man havde regnet som en sikker top 10-rytter. Jeg er ikke sikker på, at han kører efter klassementet længere. Han kører nok for etapesejre eller efter hævn. Det betyder bare, at der er en mindre at slås med i klassementet. 

 

Dagens Gossip