Fyns Politi siger undskyld til advokater

Fyns Politi har nu skriftligt beklaget, at betjente i flere tilfælde uden lovlig grund har nægtet borgere at overvære retssager i Odense.

Desuden siger politiet undskyld til den advokat, som måtte åbne sin taske for nogle betjente, før de ville give ham adgang til retten.

I tre retssager har betjentene været for emsige.

Det drejer sig for eksempel om en stor røverisag mod et par mænd med forbindelse til Bandidos.

Politifolk stod vagt ved retten, og uden nogen god grund bestemte betjentene, at hverken broren eller faren til den ene tiltalte måtte komme inden for. Og det på trods af, at retsmøder i Danmark er offentlige.

Både dette og andre indgreb har advokat Mette Grith Stage klaget over.

- Jeg er særdeles godt tilfreds med, at man fra politiledelsens side nu erkender, at man ikke bare kan skære alle over én kam og nægte interesserede borgere adgang til et åbent retsmøde, skriver Mette Grith Stage i en mail til Ritzau.

Der skal foretages en konkret vurdering af hver enkelt borger, når politiet står vagt ved retten for at hindre ballade.

Betjentene gik også for vidt i retssager om den farlige vold under Eidfesten i Vollsmose og i en sag om narkotika, oplyser hun.

Straks efter en journalist i december ringede til chefpolitiinspektør John Jacobsen for at få hans kommentar til politiets hårde sortering, tog han affære.

- De afvisninger, der er sket, hænger efter min opfattelse ikke sammen med vores trusselsvurdering, sagde han.

I øvrigt har advokat Troels Lind Pedersen fået en beklagelse, fordi betjente forlangte at kigge ned i hans taske, da han skulle i retten for at forsvare en klient.

Dommerne har overladt magten over, hvad der foregår i retsbygningerne, til politiet. Det er ordensmagten, som skønner, hvad der skal til for at undgå uro.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip