Fynsk sexkrænker på fri fod trods 1900 henvendelser

Politiet har fået stor opbakning fra lokalbefolkningen til at finde den mand, der sidst i efteråret begik sexovergreb mod to små piger Fyn. Men trods 1900 henvendelser er manden stadig på fri fod.

- Vi har ikke anholdt ham endnu, men vi arbejder stadig med sagen på flere fronter, og så får vi stadig henvendelser. Jeg tror, vi er oppe på små 1900 henvendelser, siger efterforskningsleder ved Fyns Politi, Henrik Justesen, til Newspaq.

Politiet har taget omkring 200 dna-mundskrab og fået svar fra kriminalteknisk center på de 174. Der er dog endnu ikke noget match i forhold til den profil, politiet har fra de to overfald.

Men efterforskningslederen mener stadig, der er en god chance for at finde gerningsmanden.

- Der er stadig meget at arbejde med, og så længe der er det, så tror jeg, der er en mulighed for, at vi får ham. Men ting tager tid, og det er nålen i høstakken, vi leder efter, siger han.

Ud over at reagere på henvendelser fra borgere, arbejder politiet med udtræk fra kriminalregisteret, udtræk fra teknik såsom pigernes mobiltelefoner med mere.

- Så der er flere ting, vi ad den tunge vej arbejder med rent efterforskningsmæssigt, siger Henrik Justesen, og fortsætter:

- Vi har en profil på gerningsmanden fra de to piger, så der er en vis chance for, at vi får ham. Det kan være, han bliver sigtet for noget i en anden kreds og skal afgive en dna-profil i forbindelse med det. Måske finder vi ham på den måde.

Politiet har ingen planer om at sætte nye former for efterforskning i gang.

Det første af de seksuelle overgreb fandt sted i Øster Skerninge på Sydfyn i slutningen af oktober. Her blev en 11-årig pige kontaktet af en mand i en ældre bordeauxrød bil. Manden tvang hende ind i bilen og kørte hende ud til et skovområde, hvor han forgreb sig på hende.

Det andet overgreb skete i Refsvindinge på Østfyn, hvor en 10-årig pige tre uger efter blev bortført af samme mand, da hun var på vej hjem fra skolefritidsordningen.

Ligesom første gang var det en ældre rød bil, han kørte pigen væk i, før han forgreb sig på hende seksuelt.

Pigerne har fortalt, at der var tale om en voksen, dansktalende mand. Han er almindelig til kraftig af bygning og var iført mørkeblå cowboybukser og en mørk trøje og strikhue.

Derudover fortalte pigerne, at gerningsmanden mumlede og nærmest snakkede med sig selv under overgrebene.

 

 

Dagens Gossip