Fyret efter nazi-kup midt i den bedste sendetid

Den 29-årige svenske radiovært, Frederik Boltes, er nu fritstillet, efter han midt i den bedste sendetid med 70.000 lyttere fik en lokalpolitiker fra SverigeDemokraterne til at synge en politisk sang på en nazi-melodi, skriver expressen.se.

I Sverige er der i den kommende weekend valg. Derfor havde radioværten fra P4 på skift haft lokalpolitikere i studiet til at synge en politisk sang, men den nazistiske blev altså for meget for ledelsen, der føler sig svigtet af værten.

- Jeg er dybt skuffet over den måde, Fredrik Boltes har ageret på. Som kanal har vi nogle Public Service-forpligtigelser, og dem har han ikke levet op til, siger P4’s svenske kanalchef i en pressemeddelse.

Mere menneske end radiovært

Selv forstår Fredrik Boltes dog ikke fyringen.

- Anledningen til, jeg gjorde det her, er jo, at på præcis sammen måde som nazisterne i 1930’erne formåede at få folk til at tro, at alt var jødernes skyld, så gør SverigeDemokraterne præcis det samme i år 2014. Det er skræmmende, siger han.

Dermed var stuntet altså ikke ment som propaganda, men mere end form for ironisk øjenåbner.

- Før jeg blev omfattet af alt omkring Public Service, blev jeg menneske. Og jeg har et større ansvar over for mine medmennesker, end mine lyttere, siger han.

Helt uacceptabelt

SverigeDemokraternes politiker, der var i studiet, er chokeret, efter hun fandt ud af, hun i virkeligheden blev kuppet.

- Det er helt uacceptabelt, siger Anne Karlsson.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip