Gal elefant tramper ægtepar til døde

Adskillige soldater i Nepal er beordret på en ikke-militær opgave. De skal opspore en elefant, der de seneste tre måneder har forvildet sig ind i flere landsbyer og dræbt fire mennesker i den sydlige del af Himalaya-landet.

Elefanten spadserede lørdag ind i en stråtækt bolig i landsbyen Gardi, der støder op til nationalparken Chitwan godt 80 kilometer syd for Kathmandu.

Her trak den med sin snabel et ældre ægtepar ud af sengen og trampede parret ihjel, siger Ram Gelal - embedsmand i den nærmeste større ny, Bharatpur.

Ifølge ansatte i nationalparken dræbte den samme elefant to personer i andre landsbyer for mindre end tre måneder siden.

- Vi har givet hæren besked på at skyde elefanten. Den er gået fra forstanden. Soldater er i færd med at lede efter den, siger Gelal.

Der er omkring 300 elefanter i Nepal, hvoraf de godt 100 er tamme. De anvendes af hoteller og nationalparker til at fragte turister på ture i junglen for at se på vilde dyr som det et-hornede asiatiske næsehorn og bengalske tigre.

Det er forbudt at jage og skyde elefanter i Nepal. Lovbrydere risikerer op til 15 års fængsel. Kun hvis dyret er skyld i tab af menneskeliv, kan myndighederne give tilladelse til at dræbe det.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip