Galleri: FC Nordsjælland vandt over Randers

30/09/2013 23:07

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

FC Nordsjælland fik ny luft i bunden af Superligaen efter en 1-0 sejr over Randers FC på mål af Joshua John.

Dermed har FC Nordsjælland tyvstartet den efterårsoffensiv, som cheftræner Kasper Hjulmand har bebudet skal trække sølvvinderne væk fra bunden. Oktober bliver afgørende for Farum-klubbens skæbne har Kasper Hjulmand forklaret - nu kan FC Nordsjælland gå ind til efterårsmåneden med yderligere tre point på kontoen. Det betyder, at FC Nordsjælland igen har kontakt til resten af tabellen med bare tre point op til Sønderjyske på den anden side af stregen.

Nicolai Stokholm var efter et kvarters spil tæt på med et frispark sendt af sted mod Mikkel Andersens mål, men anførerens dykkende spark fra et par meter uden for feltet tog sidenettet.

Randers kan spillemæssigt tillade sig den luksus at tage færre løb end modparten, idet kronjydernes slagplan er lagt op på bolde ind i feltet og mange af dem. FC Nordsjællændernes små folk måtte investere flere løb og energi i at kombinere sig til chancer, derfor var Randers ikke kede af at se værterne som dominerende. Tværtimod passede det gæsterne fint at stå dybt, fange hjemmeholdet på vej frem og slå til på hurtige omstillinger og lange bolde fra kanterne frem mod feltet.

Mod første halvlegs slutning lykkedes det omsider for FC Nordsjælland at slå hul i gæsternes fæstning. En fremragende, dyb stikning fra Patrick Mtiliga fik Johnny Thomsen og Mads Fenger på glatis, da den fandt Joshua John, der gjorde, hvad han gør bedst. Med et insisterende ryk ind i banen kom han til afslutning med et hårdt flad skud, som Mikkel Andersen fik hånden på, men måtte se tage stolpen og rulle videre ind i nettet til 1-0.

Det blev kulminationen på et langvarigt pres fra hjemmeholdet, uden at det for alvor havde kastet de store chancer af sig, før hollænderen scorede.

Efter pausen var Randers tvunget frem på banen i jagten på en udligning, men den opgave faldt ikke de lyseblå let. Ofte gik det for langsomt og endte med et indlæg fra lang afstand, eller også blev det overladt til Jonas Kamper på kanten.

Da chancen så endelig kom til Randers, blev den hældt langt over af Nicolai Brock-Madsen, der ellers effektivt havde trampet sig igennem til en afslutning få meter fra mål.

Det åbnede naturligt op for FC Nordsjælland, der kunne føre kniven derind, hvor det gjorde virkelig ondt på Randers - rummene bag de to backs, hvor især veteranen Chris Sørensen havde det svært. Men flere end det mål, Joshua John stod for, blev det ikke til.

Det gjorde dog ikke så meget for FC Nordsjælland, der alligevel fik hentet sæsonens blot anden Superliga-sejr.