Garvede musikere og unge talenter i Grand Prix jury

Fagjuryen ved Dansk Melodi Grand Prix 2013 repræsenterer både unge og ældre kræfter i dansk musikliv.

Det er den tidligere vært og kommentator ved Melodi Grand Prix Jørgen de Mylius, sangerinderne Lis Sørensen og Maria Lucia, sangskriveren og produceren Cutfather og DJ og producer KATO, der sammen skal vurdere deltagerne og får 50 procent af stemmerne i både den indledende runde og finalen. Sammen med den danske befolkning, som har de øvrige 50 procent af stemmerne, afgør de, hvilken sang der skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Malmø.

- Den fagjury, vi har samlet, repræsenterer en overordentlig stor portion viden og erfaring, en professionel tilgang til musikken og en fornemmelse for, hvad der rører sig i musikkens verden. Sammen vil de kunne bidrage med en kompetent, professionel og nuanceret vurdering af årets 10 grand prix-sange og sammen med danskerne sikre, at vindernummeret kommer helt til tops i Malmø, siger underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Jørgen de Mylius, der i år har 50 års jubilæum, har beskæftiget sig med musik det meste af sit liv. Han har været vært og tilrettelægger på en lang række radio- og tv-programmer og har desuden udgivet flere musikbøger – deriblandt én om Dansk Melodi Grand Prix, som han selv har været vært, tilrettelægger og kommentator ved i mere end 30 år. Sidst han var på skærmen til et dansk Melodi Grand Prix var i 2010, hvor han sammen med Keld Heick agerede 'skytsengel' for værterne.

Lis Sørensen var som helt ung med i bandet Shit og Chanel sammen med Anne Linnet og havde i en årrække et tæt samarbejde med Sebastian, inden hun slog igennem som solist. Siden har hun sunget sammen en lang række danske kunstnere, medvirket i musicals og udgivet flere albums under eget navn. Med hits som ’Tæt på Ækvator’, ’Indtil dig igen’, ’Mine øjne de skal se’, ’Stille før storm’ og ’Fuld af nattens stjerner’ er hun en af Danmarks mest elskede sangerinder.

Maria Lucia blev kendt i hele Danmark, da hun vandt TV 2-programmet ’Popstars’ i 2003, og hendes debutsingle ’Taking Back My Heart’ lå otte uger i træk på førstepladsen af hitlisterne. Siden har hun skabt sig en karriere som musicalsanger med hovedroller i blandt andet ’Skønheden og Udyret’ på Det Ny Teater og ’West Side Story’ på Gasværket. I 2011 modtog hun som den første musicalsanger Reumertprisen som årets sanger for sin rolle som Elphaba i ’Wicked’ på Det Ny Teater.

Cutfather har produceret store internationale hits som Mark Morrisons ’Return of the Mack’ (1996) og Jamelias ’Superstar’ (2003). Sidstnævnte indbragte ham en Ivor Novello Award for den mest spillede sang i Storbritannien det år. Han har desuden arbejdet sammen med kunstnere som Kylie Minoque, Christina Aguilera, Pussycat Dolls, Westlife og Robyn. Han blev for alvor et kendt ansigt i Danmark, da han optrådte som dommer i X-Factor i 2011.

Kato har remixet for en række danske kunstnere, men har siden 2007 skrevet og produceret sin egen musik. I 2010 fik han sit kommercielle gennembrud sammen med sangeren Jon Nørgaard med singlen ’Turn the Lights Off’, der indbragte dem platin. Samme år udsendte Kato sit debutalbum ’Discolized’. Albummets anden single ”Hey Shorty (Yeah Yeah Pt.II), der gæstes af rapperne U$O og Johnson, hittede stort. Singlen var placeret som nr. 2 på den danske hitlist og solgte over 30.000 eksemplarer.

Dansk Melodi Grand Prix 2013 sendes live fra Jyske Bank Boxen i Herning lørdag den 26. januar.

.

Dagens Gossip