Gerningsmand skød i alt 40 gange ved terrorangreb

Gerningsmanden ved weekendens angreb i København affyrede i alt 40 skud ved henholdsvis Krudttønden, synagogen på Krystalgade og mod politiet på Svanvevej.

Alene ved kulturcaféen Krudttønden på Østerbro affyrede han 28 skud med et såkaldt M95-gevær.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Politiet skriver, at afhøringer og tekniske undersøgelser viser, at gerningsmanden ved sin ankomst til stedet først forsøgte at komme ind ad andre indgange end hovedindgangen.

Derefter blev han mødt af den 55-årige Finn Nørgaard, som han affyrede et enkelt dræbende skud mod.

De tekniske undersøgelser viser desuden, at gerningsmanden natten til søndag ved synagogen afgav to skud med en kaliber 7,65 millimeter pistol og syv skud med en ni millimeter pistol. Her blev den 37-årige vagt Dan Uzan dræbt.

Det var de to våben, politiet fandt på ham på Svanevej, efter at have skudt og dræbt ham.

Ifølge politiet affyrede den 22-årige ni skud ved synagogen. Inden han selv blev skudt på Svanevej affyrede han tre skud mod politiet.

Politiet bekræfter nu for første gang, at den mistænkte gerningsmand er den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein. Pressen har nævnt navnet siden søndag, uden at politiet endeligt havde bekræftet det.

Jørgen Skov, ledende politiinspektør i Københavns Politi siger, at man med de nye oplysninger er kommet et vigtigt skridt videre i efterforskningen.

- Vi forstyrrer fortsat mange med afhøringer, genafhøringer, indsamling af videomateriale og meget mere, og vi er meget glade for den store tålmodighed, velvilje og forståelse vi oplever hos alle, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip