Geværmænd overfalder sovende kærestepar

Et kærestepar, som bor i en landejendom nord for Silkeborg, fik sig natten til lørdag en stærkt ubehagelig overraskelse, da en gruppe hætteklædte voldsmænd skød deres hoveddør op med et jagtgevær og trængte hele vejen ind i soveværelset.

Den 31-årige kvinde kastede sig ifølge politiet ned bag sengen, mens hendes lidt ældre kæreste blev skudt i underbenet - formentligt med en ni millimeter pistol - af de maskerede og uvelkomne gæster, som bagefter stak af fra stedet i en bil.

Efter skyderiet er det 37-årige skudoffer kørt til sygehuset i Viborg, hvor han skal opereres i løbet af lørdag formiddag, men det er ikke noget livstruende, oplyser politiet, som kan fortælle om den dramatiske hændelse:

- Det lader til, at parret bliver vækket ved larmen og balladen, da de formentligt fire gerningsmænd skyder hoveddøren op, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Manden står op og tænder lys for at se, hvad der sker, og så bliver han overfaldet af gerningsmændene, som slår og skubber ham ind i soveværelset, hvor han bliver skudt i højre underben, tilføjer vagtchefen.

Motivet bag skyderiet står endnu ikke klart.

- Han er meget bange for at fortælle, hvad han måske ved eller ikke ved. Nu må vi se om nogle nærmere afhøringer kan give os nøglen til, hvad pokker der ligger bag den her sag. Man bliver jo ikke bare lige opsøgt og skudt i underbenet, siger Jens Claumarch.

- Men det må efterforskningen jo vise, tilføjer vagtchefen.

Politiet blev alarmeret om skudepisoden klokken 00.46, og deres kriminaltekniske afdeling rykkede ud til stedet for at fastlægge de nærmere omstændigheder omkring den voldsomme episode.

Man har siden fundet tre afskudte jagtpatroner ude foran ejendommen og to styk patronhylstre inde i soveværelset.

/ritzau/

 

Dagens Gossip