Ghetto-digte er fed forretning: Yahya Hassan tjener kassen

18-årige Yahya Hassan kom med ét på landets læber, da han udgav en omdiskuteret digtsamling og rejste rundt for at sprede sit budskab.

Det blev startskuddet til noget andet, end Yahya Hassan kender fra sin opvækst, som var præget af vold, svigt og kriminalitet i en ghetto i Aarhus. For tiden har den 18-årige mand vældig godt gang i livet som digter og foredragsholder.

Det skriver Metroxpress.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Hans digtsamling, som udkom den 17. oktober, bliver revet ned af hylderne.

- Hans første oplag var på 800 eksemplarer - nu er det samlet på 93.000, oplyser Simon Pasternak, der er seniorredaktør hos Gyldendal til Metroxpress.

Simon Pasternak vil ikke afsløre de præcise tal for bogsalget, og hvor stor Yahyas andel af bogsalget er.

Men Metroxpress har lavet følgende regnestykke: Hvis de 93.000 bøger alle bliver solgt som forventet til en pris på omkring 150 kroner stykket, vil Yahya Hassans andel på 15 procent derfor være på mindst to millioner kroner.

Men her stopper den unge digters indkomster ikke. For han er også en eftertragtet foredragsholder.

- Der er et hav af forespørgsler og et hav af henvendelser efter ham for tiden, siger daglig leder af Forfatterforedrag, Michael Bakkum, som den unge digter er tilknyttet, og tilføjer:

- Det kan koste alt fra 3.000 kroner – 20.000 kroner, og han vil stort set få det hele af summen.

På knap to måneder er Yahya Hassans digtsamling blevet den hurtigst sælgende af sin slags nogensinde - og den ligger lunt i svinget til også at blive den mest solgte nogensinde.

 

Dagens Gossip