Ghettoer hitter kun hos københavnske unge

1.200 unge står lige nu på venteliste til boliger i københavnske boligområder som Mjølnerparken, Akacieparken og Aldersrogade - boligområder, der alle er på den såkaldte ghetto-listen.

Det skriver Politiken i dag.

Men de unges lyst til at bosætte sig i de belastede boligområder er ikke til at spore udenfor København.

Ifølge Bent Bøllingtoft, som er direktør i boligforeningen Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB), der blandt andet har boliger i Vollsmose, har behovet for billige boliger meget at skulle have sagt.

- Jeg tror da, at behovet i København er meget større. København har jo et meget større pres på deres boligmarked, siger han til Newspaq.

Fyns Almennyttige Boligselskab har lige nu en udlejningsordning med Syddansk Universitet. Igennem universitetet har de fået udlejet delelejligheder til 132 studerende.

Men interessen udenfor ordningen kan tælles på en hånd, fortæller Bent Bøllingtoft. Han tror, at de københavnske studerendes villighed flytte ind i de belastede områder ofte stammer fra manglende alternativer.

- Problemet er jo, at hvis du står og ikke har noget at bo i, siger han.

I boligområderne Gellerup-parken og Tovesvej ved Aarhus, som også er på ghetto-listen, er der ifølge Brabrand Boligforening kun 1-2 måneders ventetid på boliger til studerende.

Hos Fyns Almennyttige Boligsselskab står der lige nu omkring 100 studerende på venteliste til en bolig i Vollsmose.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip