Gidselfrigivelse åbner Egyptens grænse til Gaza

22/05/2013 13:08

BNB

Nyheder
Der er tale om seks politifolk og en soldat, der har været holdt som gidsler siden torsdag i sidste uge. Bortførelsen har kastet nyt lys over den lovløshed, der har hersket i Sinai, efter at tidligere præsident Hosni Mubarak i februar 2011 blev væltet.To af de frigivne gidsler var udstationeret ved Egyptens grænseovergang til Gazastriben ved byen Rafah, og bortførelsen fik de egyptiske sikkerhedsmyndigheder til at lukke grænsen til Gaza i fem dage. Efter løsladelsen er grænseovergangen på ny åben.Frigivelsen kom i stand på grund af de militante islamisters frygt for en militær indgriben fra Egyptens hær.Gidseltagerne forlangte, at de egyptiske myndigheder løslod flere medlemmer af en islamistisk gruppe, der i september blev dømt for en række angreb i Israel og det nordlige Sinai.Kravene er ikke blevet opfyldt, meddeler de egyptiske myndigheder samt en klanleder i Sinai ifølge Reuters.BNB/Reuters

Mest læste i dag

Der er tale om seks politifolk og en soldat, der har været holdt som gidsler siden torsdag i sidste uge. Bortførelsen har kastet nyt lys over den lovløshed, der har hersket i Sinai, efter at tidligere præsident Hosni Mubarak i februar 2011 blev væltet.

To af de frigivne gidsler var udstationeret ved Egyptens grænseovergang til Gazastriben ved byen Rafah, og bortførelsen fik de egyptiske sikkerhedsmyndigheder til at lukke grænsen til Gaza i fem dage. Efter løsladelsen er grænseovergangen på ny åben.

Frigivelsen kom i stand på grund af de militante islamisters frygt for en militær indgriben fra Egyptens hær.

Gidseltagerne forlangte, at de egyptiske myndigheder løslod flere medlemmer af en islamistisk gruppe, der i september blev dømt for en række angreb i Israel og det nordlige Sinai.

Kravene er ikke blevet opfyldt, meddeler de egyptiske myndigheder samt en klanleder i Sinai ifølge Reuters.

BNB/Reuters