Giftgas kan være brugt uden Assads tilladelse

De syriske brigade- og divisionschefer har de seneste godt fire måneder bedt præsidentpaladset om at få lov til at bruge kemiske våben. Men hver gang har de fået nej, afslører radiomeldinger, som tyske spioner har aflyttet, skriver Bild.

Det betyder, at angrebet, som menes at have kostet flere end 1.400 liv, muligvis ikke har været blåstemplet personligt af Assad, lyder efterretningerne.

Det var angiveligt et tysk marinerekognosceringsfartøj, som har sejlet tæt på den syriske kyst, der har opsnappet radiomeldingerne.

I sidste uge underrettede chefen for tyske udenlandske efterretningstjeneste BND, Gerhard Schindler, parlamentets udvalg for forsvar og udenrigsanliggender om situationen i Syrien bag lukkede døre. Ifølge Bild skal han have fortalt, at borgerkrigen kan komme til at vare i flere år.

Og medlemmer af udvalget fortæller til Reuters, at Schindler ligeledes sagde, at selv om det ikke kan siges med 100 procents sikkerhed, at Assads regime står bag giftgasangrebet, så er der mange beviser, der peger på det faktum. Blandt andet har tyske spioner ligeledes aflyttet en telefonsamtale mellem et Hizbollah-medlem og den iranske ambassade i Damaskus, hvor Hizbollah-medlemmet siger, at Assad har beordret angrebet.

Sammen med resten af EU mener Tyskland, at det syriske regime står bag giftgasangrebet, men hvorvidt der skal gribes ind militært, vil tyskerne ikke tage stilling til, før FNs våbeninspektører præsenterer en rapport med beviser for regimets skyld.

Den tyske kansler, Angela Merkel, siger ligeledes i et interview med Bild søndag, at Tyskland ikke tager del i nogen militær intervention, men at der uden tvivl skal reageres på brugen af kemiske våben.

 

Dagens Gossip