Gigantisk ferieby smides for porten

Det skulle have været Nordeuropas største feriecenter med 1.600 ferieboliger og plads til 10.000 gæster fordelt på 35.000 kvadratmeter. Der var lagt fire milliarder til side og afsat plads til swimmingpool, tennisbaner og wellness. Og så var der udsigt til en lang række nye arbejdspladser.

Men feriecenterkoncernen Dayz Resorts, der skulle opføre feriecentret, har nu droppet det hele.

Det var Egedal kommune i Nordsjælland, der skulle have lagt jord til milliardbyggeriet. Men Days Resorts har meddelt, at de ikke længere kan se feriecentret blive realiseret blandt andet på grund af økonomien.

Borgmester i kommunen Willy Eliasen er ærgerlig over situationen.

»Vi har hele tiden troet på projektet, som kunne have haft stor turismemæssig betydning for hele hovedstadsregionen. Det har imidlertid aldrig været en del af kontraktgrundlaget, at Dayz-koncernen kunne udvide projektet ved at erhverve private matrikler gennem ekspropriationer. Dayz kunne i stedet have forhandlet sig til mere jord end den Egedal Kommune ejer,« siger han til Lokalavisen - Egedal.

Nu er der opstået økonomiske stridigheder mellem Days og Egedal kommune. I sin tid da kontrakten til projektet kom på plads betalte Days 10 mio. kr. til kommunen. Dem kræver de nu tilbage. Men Egedal kommune har ikke intentioner om at betale pengene tilbage, skriver den på sin hjemmeside.

 

 

Dagens Gossip