Ginola må droppe sit forsøg på at vælte Blatter

Den tidligere franske fodboldstjerne David Ginola bliver ikke den næste præsident i det internationale fodboldforbund, Fifa.

Selv om den 48-årige franskmand torsdag aften på Twitter afviste, at han var ude af præsidentkampen, så kom den ventede udmelding alligevel et døgn senere.

- Jeg har ikke fået opbakning fra de påkrævede fem forbund inden deadline, hvilket betyder, at jeg ikke er i stand til at fortsætte med mit kandidatur, siger David Ginola.

- Jeg har ikke trukket mig på trods af forlydender om det modsatte. Ligesom dengang jeg spillede, så har jeg givet alt indtil det sidste fløjt.

- I dag har jeg blandede følelser. Jeg er skuffet og vred, men der er også håb. Jeg er meget stolt af min kampagne, og de politikker jeg har fremsat for at reformere fodbolden, siger han.

Franskmanden meldte sig ind i præsidentkampen mod den siddende boss, Sepp Blatter, i midten af januar, men der har hele tiden været spekulationer om et marketings-stunt.

Spekulationerne skyldtes, at Ginola er blevet bakket op af det irske betting-selskab Paddy Power, som har betalt den tidligere fodboldstjerne 2,4 millioner kroner for at stille op.

78-årige Sepp Blatter, der har siddet i toppen af Fifa siden 1998, udfordres af Ginolas landsmand Jerome Champagne og Jordans prins Ali Bin Al Hussein.

Senest har også den tidligere stjernespiller Luis Figo fra Portugal og præsidenten for det hollandske fodboldforbund, Michael van Praag, annonceret deres kandidatur.

Præsidentvalget i Fifa finder sted den 29. maj i Zürich.

Ginola fik som aktiv sit gennembrud i Paris Saint-Germain, inden han i 1995 skiftede til engelsk fodbold og blev et stort navn på de britiske øer.

Især i Newcastle og Tottenham var Ginola en publikumsyndling. Han spillede også for Aston Villa og Everton.

I 1999 blev han kåret til årets spiller i England. Ginola fik 17 landskampe for Frankrig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip