Gjerskov forlader Fødevareministeriet med oprejst pande

»Der var mange ting, jeg gerne ville have arbejdet videre med, men det er statsministeren, der sætter holdet, og jeg er sikker på, at den nye fødevareminister vil holde fast i sporet med den grønne omstilling og dyrevelfærd, som jeg har gjort,« siger Mette Gjerskov til bt.dk.

Karen Hækkerup (S) forlader Socialministeriet for at sætte sig på ministertaburetten i Fødevareministeriet, men Mette Gjerskov har ikke lyst til at spekulere i, hvorfor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har valgt at gøre, som hun gør.

»Jeg har stor respekt for, at det er statsministeren, der sætter holdet. Jeg synes ikke, at jeg har noget at skamme mig over. Jeg er langt hen ad vejen stolt over de resultater, jeg har opnået. Men det ændrer jo ikke ved, at det er statsministeren, der sætter holdet. Der er et puslespil, der skal gå op, og det var så sådan her, det landede,« siger hun.

I 2011 blev Mette Gjerskov skarpt kritiseret for at ville lade skatteyderne betale for en rygekabine, som hun havde fået installeret i ministeriet. En sag, der rejste kritik i både Folketinget og offentligheden, men Gjerskov mener ikke, at stormen om kabinen har haft betydning for, at hun nu har fået fyresedlen.

»Nej, det kan jeg simpelthen ikke forestille mig. Det er lang tid siden. Og der går tiden nok lidt hurtigere i politik.«

Sagen endte med, at ministeren selv valgte at betale kabinen.

Selv om Mette Gjerskov forlader sin ministerpost, bliver hun i politik, hvor hun sandsynligvis sætter sig i formandsstolen i Udenrigspolitisk Nævn og som medlem af den socialdemokratiske gruppeledelse. 

»Det er det, jeg drømmer om. Noget af det, jeg godt kunne tænke mig, men som der ikke har været så meget tid til de senere år, er at involvere mig mere i udenrigspolitikken,« siger den afsatte minister.

 

Dagens Gossip