Glad ekspræsident forlader sygehuset

USA's tidligere præsident George H.W. Bush er mandag blevet udskrevet fra sygehuset efter mere end to måneders behandling for bronkitis, en bakteriel infektion og en vedholdende hoste.

- Hr. Bushs tilstand er forbedret så meget, at han ikke længere har behov for nogen speciel medicinering, når han bliver sendt hjem, men han vil fortsætte med fysisk terapi, siger læge Amy Mynderse.

Den 88-årige Bush, der er den ældste nulevende tidligere præsident, blev 7. november 2012 indlagt på Methodist-hospitalet i Houston og udskrevet efter 12 dage, kun for at blive genindlagt fire dage senere, da hans hoste blussede op igen.

- Jeg takker dybfølt Methodist-hospitalets pragtfulde læger og sygeplejersker, der tog sig så godt af mig, siger Bush i en erklæring, efter at han blev hentet af sin kone Barbara ved middagstid lokal tid.

- Lad mig lige tilføje, hvor rørte vi er over de mange god-bedring-hilsner, vi har modtaget fra vores venner og amerikanske medborgere, tilføjer han og siger:

- Jeres bønner og varme ønsker har hjulpet mig mere, end I er klar over. Her på vejen hjem er min eneste bekymring, at jeg ikke vil være i stand til at takke hver enkelt af jer for jeres venlige ord.

Talsmanden for Det Hvide Hus, Jay Carney, fryder sig over de gode nyheder om Bushs hjemsendelse fra sygehuset.

- Fra den 44. og nedefter er vi alle lettede over, at han er ude fra sygehuset og ønsker ham og hans familie alt vel, tweeter han på vegne af Barack Obama, USA's 44. præsident.

Bushs talsmand, Jim McGrath, siger, at den tidligere præsident og hans kone øjeblikkelig er vendt tilbage til deres hjem i det vestlige Houston, hvor han må regne med at skulle styrketræne for at komme i form.

Talsmanden kalder det for en pragtfuld dag for ekspræsidenten og tilføjer, at Bush har forstået nødvendigheden af at være indlagt på sygehuset, men også, at han er lettet over at være sluppet ud.

George H.W. Bush var fra amerikansk præsident fra 1989 til 1993. Hans ældste søn, George W. Bush, sad på præsidentposten i to perioder og blev afløst af Obama i 2009.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip