Glad Pytlick: Femtepladsen er en kæmpesucces

Med sejren på 32-30 over Rusland i en betydningsløs sidste kamp står det klart, at det danske kvindelandshold slutter EM i Serbien som nummer fem.

Set i forhold til en meget beskeden målsætning, som det "nye" landshold havde opstillet hjemmefra, er det en fornem præstation, mener landstræner Jan Pytlick.

- Jeg synes, det er en kæmpesucces. Jeg ved godt, at mange eksperter derhjemme sagde: Selvfølgelig kommer vi til at spille med blandt de bedste.

- Men for mig var det langt fra sikkert. Vi har skiftet meget ud og har kun haft to samlinger inden EM, siger Jan Pytlick.

Efter nogle år, hvor håndboldkvindernes fokus hovedsageligt har ligget på et tungt betonforsvar, var EM første slutrunde med en ny offensiv stil.

Ikke alt er lykkedes, men generelt er det gået overraskende godt, konstaterer landstræneren.

- Vi er lykkedes godt med vores hurtige spil. Vi har haft en frigjorthed i spillet og har turdet lægge pres på modstanderen.

- Vi har haft en offensiv tankegang i forsvaret, hvor vi har ligget og varieret mellem formationerne.

- Det har også resulteret i masser af fejl, men jeg tror også, det betyder meget for spillerne, at de kan se, at vi er offensivt tænkende hele tiden, siger Jan Pytlick.

Inden kampen mod Norge i torsdags indkaldte han Lærke Møller til EM-truppen, og Møller var bedste danske spiller mod Rusland.

Og der står flere på spring, siger landstræneren.

- Nu åbner jeg posen igen og kigger på, om der er andre, der skal ind i systemet. Det er ikke givet, at vi fortsætter med alle de her folk. Nu må folk i de næste par måneder vise, at de vil med, siger Jan Pytlick.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip