Gladbach sikrer første Champions League-plads med sejr

16/05/2015

Borussia Mönchengladbach er for første gang i klubbens historie klar til at spille med i Champions League-gruppespillet.

Det står klart, efter at den tyske fodboldklub lørdag vandt 2-0 ude over Werder Bremen, der havde den danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard med i hele kampen.

Brasilianske Raffael scorede begge mål.

Med sejren er Gladbach sikker på at blive mindst nummer tre i Bundesligaen, og de tre bedste hold kommer direkte i Champions League-gruppespillet.

Klubben har 66 point for 33 kampe og kan fortsat håbe på sølv med en runde tilbage.

I 2012 var Gladbach med i Champions League-kvalifikationen, men her tabte holdet til Dynamo Kiev fra Ukraine.

Tilbage i sæsonen 1977/78 var Gladbach som tysk mester senest med i Europa Cuppen for mesterhold, forløberen for Champions League. Dengang nåede klubben med blandt andre Allan Simonsen på holdet frem til semifinalen.

Wolfsburg sidder fortsat på andenpladsen med 68 point, efter at klubben hjemme vandt 2-1 over Borussia Dortmund.

Wolfsburg-træner Dieter Hecking havde for anden kamp i træk valgt at holde Nicklas Bendtner helt ude af truppen.

Wolfsburg kom foran 1-0 allerede efter cirka 40 sekunders spil.

Kevin de Bruyne blev sendt af sted i venstre side, og Daniel Caligiuri sendte belgierens præcise aflevering i mål.

Dortmund fik udlignet 10 minutter senere, da Pierre-Emerick Aubameyang sikkert udnyttede et straffespark, som Wolfsburg-målmanden Diego Benaglio begik mod gæsternes Kevin Kampl.

Fem minutter inde i anden halvleg kom Wolfsburg igen foran. Forsvarsspilleren Naldo udnyttede en returbold i straffesparksfeltet til at sende hjemmeholdet i spidsen og sikre sejren.

Kampen var samtidig en generalprøve på den tyske pokalfinale om to uger, hvor netop Wolfsburg og Dortmund mødes i Berlin.

I Augsburg var der danskermøde mellem Pierre-Emile Højbjerg og Leon Andreasens Hannover 96.

Mens sidstnævnte spillede de første 70 minutter for gæsterne, måtte Pierre-Emile Højbjerg varme bænk frem til 10 minutter inde i anden halvleg.

I en kamp med tre røde kort vandt Hannover 96 overraskende 2-1 og hentede vigtige point i kampen for at undgå nedrykning.

De nykårede mestre, Bayern München, er mere eller mindre færdige med sæsonen, efter at holdet tidligere i denne uge røg ud af Champions League-semifinalen med samlet 3-5 mod FC Barcelona.

Bayern tabte 1-2 ude til Freiburg, der også hentede vigtige point til bunden.

Det samme gjorde Stuttgart, der vandt 2-1 hjemme over HSV, som er næstsidst før sidste spillerunde.

Før sidste spillerunde ligger Paderborn og HSV til direkte nedrykning med henholdsvis 31 og 32 point.

Stuttgart har 33 point og ligger tredjesidst, hvilket efter sæsonen udløser playoff-kampe mod nummer tre i 2. bundesliga om en plads i den bedste række.

Lige over Stuttgart ligger Freiburg og Hannover med 34 point, mens Hertha Berlin har 35 point.