Gladsaxe: Befæstningen Buddinge Batteri åbnes for offentligheden

Borgerne i Gladsaxe kan se frem til endnu et rekreativt område, for den 16. januar, købte Gladsaxe Kommune befæstningen Buddinge Batteri, på en tvangsauktion, for 2,65 millioner kroner.

Befæstningen er en blandt fire befæstningsværker fra Københavns Befæstning, som er placeret i Gladsaxe Kommune.

De øvrige befæstninger tæller Bagsværd Fort, som Gladsaxe Kommune for nyligt har købt af staten. Fortet er ved at blive omdannet til et rekreativt område for byens borgere, Gladsaxe Fort, som i mange år har været en del af kommunens ejendom, og Tinghøj Batteri, som er privatejet.

-Vi er glade for at have erhvervet endnu et stykke kulturhistorie. Vi har nogle ønsker og planer for Buddinge Batteri, som skal åbnes for offentligheden. Hvornår, hvordan og i hvilket tempo dette kan realiseres, må vi se på i den kommende tid, siger borgmester Karin Søjberg Holst (A).

Buddinge Batteri blev opført i 1888-89 og blev i sin tid bygget for at forhindre fjender i at trænge frem i området mellem Tinghøj Batteri og Vangede Batteri, og det skulle beskyde mellemrummene mellem de foranliggende forter.

Det var et åbent jordanlæg bestående af en central vold over den omgivende batterigrav, og med en omgivende ydre vold.

I den centrale vold var der indbygget betonbriske til kanoner, ammunitionsdepoter af beton og en kommandostation af beton.

Buddinge Batteri har hidtil været ejet af ejendomsfirmaet Buddinge Batteri ApS, og ligger for enden af G. Esmanns Allé og Marienborg Allé i Gladsaxe Kommune.

 

Dagens Gossip