Gladsaxe: Nyt liv til Værebro Park

Gladsaxe Kommune styrker indsatsen i Værebro Park med udviklingsprojektet ”Social balance i Værebro Park”. Der bliver ikke kun lagt op til en styrket indsats, der skal også tænkes fundamentalt anderledes end hidtil, og det er her den lokale købmand og frisøren blandt andre kommer ind i billedet.

Alle aktører og interessenter, store som små, får en rolle at spille i arbejdet med at finde nye og anderledes måder at skabe en positiv udvikling i Værebro Park.

- Værebro Park skal være et godt sted at bo og vokse op for alle. Derfor involverer vi nu alle aktører på kryds og tværs for at finde nye og anderledes veje at få skabt en positiv udvikling, siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A).

Gladsaxe Kommune har valgt at arbejde tæt sammen med Center for Boligsocial Udvikling, for at gøre brug af centerets ekspertise og erfaringer.

- Det er et ret unikt projekt. Det er første gang vi oplever, at en kommune tager teten sammen med et boligselskab i forhold til at skabe udvikling i et udsat boligområde. Samtidig trækker Gladsaxe Kommune alle essentielle samarbejdspartnere helt ind i kernen af projektet. Det giver en tværfaglig tilgang i en grad, som vi heller ikke tidligere har set. Desuden tager projektet udgangspunkt i målsætninger frem for indsatser, og sammentænker alle indsatser, der kan bidrage til målet, siger centerleder Birgitte Mazanti.

Også hos Gladsaxe almennyttige Boligselskab, Afdelingsbestyrelsen Værebro Park, er der store forventninger til udviklingsprojektet i Værebro Park.

- Endelig bliver der gjort en fælles indsats. I boligforeningen har vi meget store forventninger til projektet, fordi alle aktører i Værebro Park denne gang trækker i samme retning. Før har det været lidt her og lidt der, og mest handlet om at opnå noget hver for sig. Nu arbejder alle mod samme fælles mål, og det er den helt rigtige tilgang til problemerne herude, siger Leon Friis Jørgensen, formand for afdelingsbestyrelsen Værebro Park.

 

Dagens Gossip