Glæde i kvindernes landsholdslejr: Vi er helt oppe og ringe

Men pludselig blev kvindelandsholdets EM-drømme bragt til live igen sent torsdag aften grundet en mærkværdig situation.

Det blev pludselig en dramatisk aften for det danske kvindelandshold, da resultaterne torsdag aften flaskede sig i andre kampe og dermed på mirakuløs vis pustede liv i fodboldkvindernes EM-drømme.

Grundet pointlighed med et andet hold skulle skæbnen afgøres via lodtrækning klokken 23.30 torsdag aften, og her trak Danmark det længste strå på bekostning af Rusland til stor jubel for landstræneren, Kenneth Heine-Møller.

- Vi har været helt oppe at ringe, som var det en scoring i sidste minut. Så vi har det godt lige nu, siger Kenneth Heine-Møller og fortsætter:

- Uanset hvad kørte bussen fredag klokken 11.00. Enten kørte den hjem ellers kørte den til træning. Men kufferterne var pakket, og heldigvis blev det vores plan A, vi havde pakket efter, og vi havde pakket til en kvartfinale.

Danmark var ellers så godt som ude af EM-slutrunden i Sverige, da de kun havde formået at skaffe to uafgjorte resultater i deres tre gruppekampe. At der pludselig opstod håb - og at der skulle en lodtrækning til - skyldes, at Danmark, der var endt som nummer tre i Pulje A, havde samme antal point som Rusland, som var 3'er i Pulje C.

Da reglerne er skruet sådan sammen, at de to bedste 3'ere fra de i alt tre puljer går videre til kvartfinalerne, betød en nylig oprettet regel fra UEFA, at en lodtrækning skulle finde sted mellem Danmark og Rusland. Island var med fire point allerede videre som den bedste 3'er fra gruppe B.

To skæbner i en bowle. Heldigvis blev Danmark trukket op, og hvorfor ikke gå hele vejen nu, som herrelandsholdet gjorde det i 1992.

For at alt dette kunne lade sig gøre, skulle en hel del flaske sig til Danmarks fordel torsdag aften. Her afhang Danmarks videre skæbne i turneringen først af resultaterne i Ruslands opgør mod Spanien og Englands opgør mod Frankrig.

Og her flaskede resultaterne sig på utrolig vis sådan, at England tabte 3-0 til Frankrig, mens Rusland spillede 1-1 med Spanien.

Vi takker og bukker for den ekstra chance, og Danmark møder nu Frankrig i kvartfinalerne mandag aften.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip