Glem den rådne banan: Her bor landets dårligste betalere

Da tilnavnet “Den rådne banan” først opstod, henviste det lidet ønskede øgenavn til især nord- og vestjyske kommuner samt Lolland og Falster.

Det står da også slemt til med ubetalte regninger og lån på pandekageøen, som Lolland også hedder, og også Falster er at finde på en ny top-ti-liste over dårlige betaleres hjemstavne.

Nye tal fra virksomheden Experian, der opgør kreditrisici, viser således, at hver tiende indbyggger på Lolland optræder i RKI. Derudover er det dog Vestegnen til København og sjællandske kommuner, der i høj grad præger listen:

1. Lolland: 10,41 procent
2. Ishøj: 8,96 procent
3. Guldborgsund: 8,15 procent
4. Kalundborg: 7,90 procent
5. Slagelse: 7,69 procent
6. Vordingborg: 7,59 procent
7. Brøndby: 7,37 procent
8. Faxe: 7,19 procent
9. Albertslund: 7,16 procent
10. Odsherred: 6,82 procent

Læs også: Jan Swyrtz fra Luksusfælden: Stop overforbruget

I den anden ende af skalaen finder man ikke overraskende en håndfuld kommuner nord for København samt Egedal, der populært sagt kan kaldes en kommune i sølvbryllupsbæltet:

Borgerne er i høj grad flyttet til kommunen, der ligger en halv times kørsel fra hovedstaden, da priserne på husene var gode. De er blevet boende lige siden, er blevet gift og har fået børn, og har for det meste styr på økonomien, pensionsopsparingen og boliglånet.

Skanderborg er den eneste jyske kommune i top ti over “gode” betalere, men generelt er Region Midtjylland dukse, og er den region, der samlet set har færrest dårlige betalere med gennemsnitligt 4,19 procent blandt borgerne.

Læs også: Mere om forbrug på Dagens.dk

Generelt set er danskerne dog blevet bedre til at styre økonomien og betale regningerne. 1.222 færre danskere optrådte således i registret ved årsskiftet sammenlignet med året før, oplyser Ritzau.

Se de samlede opgørelser i galleriet nedenfor.

 

Dagens Gossip