Glistrup overskred egne regler for køb af Parken-aktier

Daværende Parken-direktør Jørgen Glistrup havde hårdt brug for at købe Parken-aktier i slutningen af november 2007. Aktierne skulle bruges til at købe den sidste del af Lalandia Billund og til ledende medarbejderes optionsordninger.

Jørgen Glistrup gik derfor med til at overskride grænsen for, hvor stor en del af den samlede aktieomsætning af Parken-aktier, selskabets handel med egne aktier måtte udgøre på en enkelt dag. Det kom frem i Københavns Byret fredag.

Grænsen havde han selv sat til 50 procent, fremgår det af telefonsamtaler mellem en aktiehandler fra FIH Erhvervsbank og Jørgen Glistrup.

- Det går nok, siger Jørgen Glistrup, da aktiehandleren fortæller, at Parkens handel med egne aktier udgør 64 procent.

- Men så skal vi altså heller ikke højere op, tilføjer han i samtalen, som blev optaget af banken.

Parkens behov for egne aktier steg ifølge Jørgen Glistrup fra omkring 21.500 til omkring 40.000 aktier efter Lalandia-købet i 2007.

Jørgen Glistrup skulle derfor sørge for at købe nok aktier til at dække behovet, men samtidig var han forpligtet til at købe så billigt ind som muligt.

- Der er fandeme ikke nogen grund til at betale overpriser, siger Jørgen Glistrup blandt andet i en telefonsamtale med en dealer, som han instruerer i, at han ikke må købe til en højere kurs end 1200.

Samtidig med, at FIH Erhvervsbank stod for Parkens handel med egne aktier, købte bankens aktiehandlere også Parken-aktier på egen hånd. Også når Parken var bundet af lukket handelsvindue på tre uger for eksempel op til et bestyrelsesmøde.

- Jeg bliver først klar over, at FIH har handlet i lukkevinduet, da jeg sidder og kigger anklagemyndighedens bilag igennem, siger Jørgen Glistrup.

Han understreger, at aftalen mellem Parken og FIH Erhvervsbank udelukkende var en rådgivningsaftale, og at han ikke afslørede fortrolige oplysninger om forretningen til de dealere fra FIH Erhvervsbank, han havde jævnlig kontakt med.

FIH Erhvervsbank var altså ikke insidere, men orienterede Jørgen Glistrup om markedet og købte aktier efter Jørgen Glistrups instrukser.

- I samtlige år, hvor jeg var administrerende direktør, kan jeg med stolthed sige, at der intet fortroligt er sluppet ud fra min side, på trods af at jeg var under massiv belejring fra pressen, siger Jørgen Glistrup.

Han er sammen med Flemming Østergaard, tidligere bestyrelsesformand for Parken, tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder. Begge nægter sig skyldige.

Sagen om kursmanipulation i Parken fortsætter mandag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip