Godt nyt til bilejere: Danske værksteder billigere end tyske og svenske

Drop turen til Tyskland eller Sverige for at få lavet bil. Det er markant billigere at få lavet bilen i Danmark, hvis blot man sørger for at sende opgaven i udbud, skriver Ekstra Bladet, for eksempel på en online værkstedsportal som autobutler.dk.

- I forhold til værksteder i Nordtyskland er de sønderjyske værksteder på autobutler.dk 22 pct. billigere. Og i forhold til værksteder i Malmø-området er de sjællandske værksteder på autobutler.dk 31 procent billigere, fortæller partner Peter Michael Oxholm Zigler fra autobutler.dk, der selv er lidt overrasket over den klare danske sejr.

Broafgiften på Øresundsbron på 620 kr. er med i regnestykket, så hvis man har en Brobizz eller andre rabatmuligheder, bliver besparelsen lidt mindre. At man kan få gratis eller næsten gratis lånebil hos fem af de danske autobutler-værksteder er til gengældt holdt ude af regnestykket, selv om det typisk har en værdi af 300 kr. Det er jo ikke sikkert, man har brug for lånebil, mens man går rundt i Malmø eller Flensborg og shopper, derfor.

Tyske værksteder 1.772 kr. dyrere

Eksemplerne er fra det virkelige liv. Lad os tage til Tyskland først. En bilejer med en Skoda Octavia 1.9 TDI Combi Tour fra 2006 ringede til to frie værksteder i Flensborg samt til et autoriseret mærkeværksted i Niebüll i Nordtyskland for at få en pris på et 180.000 km-eftersyn med komplet tandremskifte. Priserne svingede fra 6.750 til 8.842 kr., og i gennemsnit ville firmaerne have 7.720 kr. for opgaven.

De var gode til at specificere opgaven, og især ét værksted udmærkede sig ved at spørge, om bilen havde eftermonteret dieselpartikelfilter – hvilket den har. Det kræver en bedre og dyrere olie, oplyste mester. God service, men selv uden den 424 kr. dyrere olie var han ikke konkurrencedygtig.

Samme opgave ud i Sønderjylland

Akkurat samme opgave blev sendt i udbud i Sønderjylland på autobutler.dk, og her bød tre værksteder i hhv. Kruså, Broager og Vojens fra 5.250 til 6.498 kr. De var med i hhv. Hella Service Partner-, AutoMester- og Bosch Car Service-kæden. Gennemsnittet blev 5.998 kr. Besparelsen i forhold til de tyske værksteder blev dermed 1.772 kr., svarende til 22,3 pct.

Hvis man siger, man sparer 3,50 kr. på en kvalitetsdåseøl i Tyskland, skal der købes mindst 506 styk svarende til ca. 21 rammer, før det er tjent hjem. Og billige øl fås jo også i danske discount-supermarkeder. Et af de tre autobutler-værksteder tilbød uopfordret en gratis lånebil, et andet ønskede én øre.

Svenske værksteder 2.942 kr. dyrere

De storkøbenhavnske og sjællandske værksteder, der skal konkurrere med de svenske, har det lettere end deres sønderjyske kolleger. Det skyldes især en udgift på 620 kr. for en returbillet på Øresundsbron. De tre sjællandske autobutler-værksteder i hhv. Valby, Farum og Frederiksund, tilbød at løse opgaven for 6.510 kr.

Det ene værksted var et autoriseret mærkeværksted, det andet er med i AutoMester-kæden, og det tredje er med i Bosch Car Service-kæden. I Sverige landede tilbuddene fra tre Malmø-værksteder – to kædeværksteder og et frit værksted - i gennemsnit på 9.452 danske kroner. Besparelsen lander dermed på 2.942 kr., når man tager broafgiften med. To af de tre sjællandske værksteder, der dermed er 31,1 pct. billigere, tilbød uopfordret en gratis lånebil. Den tredje forlangte én krone. Ingen af de svenske værksteder tilbød dette.

 

Dagens Gossip