Godt råd: Sådan sikrer du gratis din samlever 50.000 kroner

Der skal ikke mange klik til for, at du kan sikre din samlever 50.000 kroner når du går bort.

Tilsvarende kan din samlever selvfølgelig gøre.

Gift dig – gift dig ikke – du fortryder det. Det var Kierkegaards begrundelse for ikke at blive gift. Om det er Kierkegards livsanskuelser, der er skyld heri vides ikke, men der er mange tusinde danske par, der har valgt at leve på polsk.

Og selvom skattereformen har gjort det klart mere attraktivt at være uden vielsesring, så er der stadig en række ulemper herved.

En af ulemperne er den manglende økonomiske sikring af en samlever, i tilfælde af den andens død. Når man ikke er gift, at er man kun sikret at arve fra ens bedre halvdel, hvis man har lavet testamente.

Men uanset om man har gjort dette – hvilket de færreste har – så findes der en genvej til at sikre sin efterladte et lille økonomisk plaster på 50.000 (minus en afgift), i tilfælde af at man falder bort.

Den genvej går gennem ATP. Her kan man med få klik registrere sin samlever, og dermed sikre vedkommende retten til 50.000 kr.

Og samleveren kan så gengælde tjenesten ved også at registrere dig, så du også er sikret 50.000 i tilfælde af han/hendes død.

Læs mere: Gem pengene under puden og få tilskud fra staten

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk

 

Dagens Gossip