Godt valg, Kate og William: George er et naturligt kongenavn

STORBRITANNIEN: Det kommer ikke som nogen overraskelse for historiker Lars Hovbakke Sørensen, at den nyfødte britiske prins skal hedde George.

»De seneste 800 år har der kun været benyttet syv forskellige britiske kongenavne, og i nyere tid har man især benyttet George og Edward. Så valget af navn er helt i tråd med traditionen,« siger Lars Hovbakke Sørensen.

Mens han har en forklaring på navnet George, tør han ikke på stående fod give et bud på, hvorfor prinsen også kommer til at hedde Alexander Louis.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og undeholdning

Da den lille prins tirsdag aften blev præsenteret foran det hospital, hvor han blev født mandag eftermiddag, sagde prins William, at man »stadig arbejdede« på at finde navnet. Derfor havde mange ventet, at der gik nogle dage, inden det blev offentliggjort.

Lars Hovbakke Sørensen mener, at den hurtige offentliggørelse skyldes en form for pres:

»Nu har medierne ventet og ventet på selve fødslen, og den trak noget ud i forhold til, hvad man havde forventet, så jeg tror, det er et spørgsmål om, at man vil tage luften ud af det pres, der har været de seneste dage,« siger han.

Lars Hovbakke Sørensen påpeger, at der i den britiske kongefamilie er tradition for at holde dåb forholdsvis kort tid efter fødslen.

»Følger man den tradition, er der barnedåb i løbet af en måned eller halvanden,« siger han.

Når den lille prins engang bliver konge, kommer han til at hedde George 7.

SE BILLEDERNE AF LILLE GEORGE HER:

 

Dagens Gossip