Golden Gate-bro lå gemt i Gudenåens muld

10 kilometer nordvest for Horsens har der i 85 år ligget en kæmpe konstruktion gemt under jorden: Intet mindre end en rød jernbanebro.

Selvom broen er 50 meter lang og 14 meter høj, har den i al hemmelighed været skjult under jorden. Nu er den til alles overraskelse dukket op under et gravearbejde.

- Broen er en imponerende konstruktion af stål, der er som taget ud af en gammel westernfilm. Det er utroligt, at det kæmpe bygningsværk har ligget helt skjult og velbevaret i dæmningen i så mange år, siger naturvejleder Jan Kjærgaard fra Naturstyrelsen i Søhøjlandet.

Broen, der minder om den amerikanske, kendte bro "Golden Gate", blev fundet i forbindelse med, at Horsens Kommune ville fjerne en dæmning for at skabe fri passage for fisk, der gyder i Gudenåen. Midt i gravearbejdet dukkede den over hundrede år gamle jerbanebro frem.

I lørdags blev broen indviet og døbt ”Den røde bro”. Jernbanebroen ligger i forbindelse med naturstien mellem Horsens og Silkeborg, og der er nu adgang for cyklister, løbere eller jernbaneentusiaster.

Læs mere om broen i naturstyrelsens invitation til indvielsen i lørdags.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip