Golden League - nu også for mænd

Mikkel Hansen i duel med Nikola Karabatic. René Toft Hansen i forsvarsslagsmål med Bjarte Myrhol.

Disse dueller og mange flere af samme slags er resultat af, at Dansk Håndbold Forbund har udvidet samarbejdet med deres franske og norske søsterorganisationer om de såkaldte Golden League-stævner for kvinder til nu også at gælde mændene.

Det betyder helt konkret, at Ulrik Wilbeks team i det kommende landsholdsår fra 1. juli og 12 måneder frem skal spille tre firenationers-turneringer mod Frankrig, Norge og en fjerde nation.

Disse tre turneringer afvikles i de tre lande på skift, og turneringens vært har så ret til at invitere den fjerde deltager, sådan som det også er set nu i de tre landes samarbejde på kvindesiden.

- Der er ingen tvivl om, at vi har fundet en fin model, der holder både på det sportslige og kommercielle plan, siger DHFs generalsekretær Morten Stig Christensen om turneringsmodellen, der blandt andet sikrer kommercielle tv-rettigheder til alle de tre forbund ved samtlige stævner.

Det første stævne foregår i Norge i november, hvor Kroatien bliver den fjerde deltagernation. Herefter spilles der i første weekend af januar i Frankrig, hvor Qatar er inviteret. Disse kampe bliver dermed den sidste optakt til EM, der foregår i Danmark fra 12. til 26. januar 2014.

Det betyder, at Danmark opgiver den traditionelle slutrunde-optakt med tre kampe på hjemmebane lige efter nytår, som ellers har været spillet i hele Ulrik Wilbeks landstrænerperiode siden 2005.

Til gengæld bliver de danske håndboldherrer værter for den sidste af de tre Golden League-turneringer i april 2014, hvor der endnu ikke er udpeget en fjerde og sidste modstander ud over Frankrig og Norge.

Det bliver med al sandsynlighed også Ulrik Wilbeks sidste optræden som landstræner for Danmark, inden han stopper, og der bliver dermed mulighed for at sige pænt farvel til den succesrige træner i festlige omgivelser og uden det pres, der kommer til at ligge på Wilbek & Co. i januars EM-slutrunde på hjemmebane, hvor medaljer nærmest er et folkekrav efter dansk finaledeltagelse i de sidste tre EM og VM-slutrunder i træk.

 

 

 

 

Dagens Gossip