Golf: Thorbjørn Olesen klar til den store scene

For Thorbjørn Olesen bliver det første gang, han skal prøve kræfter med den drilske bane, hvilket ifølge Leif Nyholm, tidligere træner for Thomas Bjørn, kan komme til at koste.

»Historisk set er der vel kun en enkelt spiller, der har vundet i sin første optræden i turneringen. Man skal lige lære banen at kende, så personligt har jeg ikke de store forventninger,« siger Leif Nyholm og tilføjer:

»Det er måske de sværeste sæt greens i hele verden.«

En slutplacering mellem nummer 25 og 55 vil i Leif Nyholms øjne være »en rimelig succes«. Alligevel tør han ikke helt afvise muligheden for et topresultat.

»Det er ikke umuligt, at han kan få en top 10-placering, men så har han også spillet over evne,« lyder vurderingen.

Smertefuldt piskesmæld

Den holdning deler Viasats golfekspert Henrik Knudsen. En placering omkring Thomas Bjørns 18. plads ved US Masters i 2002 vil for ham være »helt fantastisk«, selvom man ifølge Henrik Knudsen næppe skal forvente det.

Optakten til årets Masters har da også været alt andet end optimal for den danske golfstjerne, der i sidste uge blev påkørt af en sovende bilist. Det kostede Olesen et smertefuldt piskesmæld og et omgående farvel til Shell Houston Open.

»Så forberedelserne kan jo på ingen måde have været optimale, selvom det jo også kan lette noget af forventningspresset,« siger Henrik Knudsen.

Selvom det derfor må siges at være ganske usandsynligt med en dansk vinder i Masters, så er der grund til både at håbe og tro på, at Thorbjørn Olesen i fremtiden kan tage den grønne jakke på som symbol på den samlede sejr i turneringen.

»Jeg vil mene, at når han er sidst i 20erne, så er han, hvor han skal være for at nappe en Masters-sejr,« siger Leif Nyholm, der tidligere har vurderet Thorbjørn Olesen til at kunne blive lige så god som selveste Rory McIlroy.

Ifølge Henrik Knudsen er det Olesens tekniske formåen, der på både kort og lang sigt skal føre til sejr i én af de fire major-turneringer, som US Masters er en del af.

Teknik den store force

»Hans teknik er hans store force. I alle de år, jeg har dækket golf, har jeg aldrig set nogle, der slår mere skarpe jernslag, end han gør. Derudover er hans store styrke, at han går forholdsvis uimponeret ind til alting. Han slapper godt af i pressede situationer,« lyder analysen.

Skarphed og ro får Thorbjørn Olesen da også brug for, når det går løs på Augusta-banen i næste uge. Især når det gælder spillet på de korte afstande.

»Banen er drilsk og meget sværere, end den ser ud. Det er nogle meget kuperede greens,« fortæller Henrik Knudsen, der selv har haft fornøjelsen af en tur med putteren på banen.

Måske derfor var Thorbjørn Olesen tirsdag aften ude med følgende humoristiske melding:

»Behandlingen går den rigtige vej. Vil forsøge at træne putting og chipping i dag! Har hørt, at det er ret vigtigt til næste uge,« skrev han på det sociale medie Twitter.

Lad os håbe, at træningen giver pote, når det går løs torsdag.

 

Dagens Gossip