Golfstater fordømmer kup i Yemen

Golfstaternes Samarbejdsråd (GCC) fordømmer den fremstormende Houthi-bevægelse i Yemen og siger, at den reelt har begået "et kup", skriver Kuwaits officielle nyhedsbureau, Kuna.

- Dette Houthi-kup er en farlig eskalering, som vi forkaster og finder uacceptabel. Det er på alle måder i strid med den pluralistiske ånd og idéerne om sameksistens, som Yemen har kendt, hedder det i fordømmelsen fra landene ved Den Persiske Bugt.

GCG består af Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Houthi-bevægelsen har opløst parlamentet i Yemen for at danne en ny overgangsregering i et forsøg på at løse den igangværende magtkamp i landet.

Magtkampen har blandt andet betydet et farvel til præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi for to uger siden.

Yemen har været politisk lammet, siden Abd-Rabbu Mansour Hadi og premierminister Khaled Bahahs blev væltet, da den shiitiske gruppe opkaldt efter sin tidligere leder Hussein Badreddin al-Houthi erobrede præsidentpaladset i januar.

Houthierne, som deler religiøse rødder med styret i Iran, bliver støttet af Teheran.

Det shiitiske styre i Yemen er alt andet end populært i nabolandet Saudi-Arabien, som er den politiske stormagt på Den Arabiske Halvø og den største olieeksportør.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip