Se video: Google tester sine egne førerløse biler

Skrevet af admin

28/05/2014

Dagens topnyheder

It-giganten Google har besluttet sig for at satse yderligere på bilindustrien og er gået i gang med at udvikle sine egne førerløse biler.

Allerede i år satser firmaet på at teste køretøjerne.

- De vil hverken have rat, speeder eller bremse, for det vil der ikke være brug for. Vores software og sensorer klarer alt arbejdet, skriver firmaet i et blogindlæg.

Meldingen markerer et skifte i satsningen fra Google, der siden 2009 har satset på at videreudvikle biler produceret af andre fabrikanter i jagten på at blive en pioner inden for udviklingen af førerløse køretøjer.

Disse har dog kun været delvist selvkørende og har i visse tilfælde været afhængige af, at et menneske kunne tage over.

Omvendt vil den nye Google-bil ikke have noget førersæde, ligesom den blot vil have en enkelt manuel funktion: En start- og stopknap.

- Det har været inspirerende at starte med et blankt stykke papir og spørge: "Hvad skal være særligt ved dette køretøj", lyder det fra Google.

Firmaet siger, at det planlægger at bygge 100 prototyper. Senere i år vil testkørere afprøve tidlige versioner med manuelle styreegenskaber, lyder det.

- Hvis alt går godt, vil vi gerne køre et lille pilotprogram her i Californien i de næste par år, skriver firmaet.

Se videoen med bilen herunder.

Den har plads til to personer og vil til at begynde med blot kunne køre 40 kilometer i timen.

For at sikre fodgængeres sikkerhed udstyres bilerne med et blødt materiale på fronten.

Visse forskere har kritiseret idéen om førerløse biler.

De tror blandt andet, at bilerne vil forårsage øget trængsel, da bilister vil være villige til at tilbringe længere tid i deres køretøj, når de ikke selv skal sidde bag rattet.

/ritzau/AFP