Google fejrer Rachel Louise Carson: Se hvem hun var her

I dag markeres 107. årsdagen for fødslen af ​​Rachel Louise Carson, miljøforkæmper hvis forskning førte til forbud mod skadelige pesticider i 1972.

Den amerikansk-fødte marinebiolog og forfatter er bedst kendt for sin bog fra 1962, "Silent Spring" (Stille Forår), som er krediteret for at starte den globale og moderne miljøbevægelse.

Bogen Silent Spring fokuserer på effekten af ​​syntetiske pesticider på miljøet - med titlen henvises til fraværet af fuglesang over landbrugslandskaber efter den omfattende indførelse af pesticider og andre intensive landbrugsmetoder.

Den udløste et offentligt ramaskrig og bragte bred opmærksomhed på bivirkningerne af disse kemikalier på både økosystemet og menneskers sundhed.

Selv om hendes forskning blev angrebet af kemiske virksomheder i årtier, så førte den til et landsdækkende forbud mod DDT, en farveløs og krystallinsk organochlorid og andre pesticider - et år efter hendes død.

Rachel Louise Carson viste, at disse pesticider kan forårsage kræft og at deres anvendelse i landbruget var en trussel mod dyrelivet, især fugle.

Video om DDT og andre skadelige pesticider med Rachel Carson:

 

Dagens Gossip