Google frikendt for anklager om monopol-misbrug

Google har vundet en stor sejr i USA. Det amerikanske konkurrence-tilsyn Federal Trade Commission (FTC) har indstillet en undersøgelse af Googles forretnings-metoder.

I løbet af den 19 måneder lange undersøgelse har FTC ikke fundet beviser for, at Google har misbrugt sin dominerende position på søgemarkedet.

Anklage om favorisering af egne produkter
Helt konkret handler det om, at Google anklages for at favorisere sine egne produkter i søgeresultaterne på bekostning af produkter fra konkurrenterne.

Hvis man søger efter "e-mail", er det eksempelvis Googles egen Gmail-tjeneste, der lander blandt de første resultater. Men FTC har ikke fundet beviser for, at Google manipulerer sine søgninger.

Google indgår forlig om patenter
FTC konstaterer til gengæld, at Google har misbrugt sin position, når det gælder patenter til mobil-teknologi.

Google har nu indgået et forlig med FTC, som betyder, at Google skal give sine konkurrenter adgang til grundlæggende smartphone- og tablet-teknologier fra datterselskabet Motorola.

Det gamle selskab er en af pionererne inden for mobiltelefoni og ejer mere end 17.000 patenter.

Google ændrer sine produkter
Google har allerede kommenteret afgørelsen i sin officielle blog, og glæder sig over, at selskabet nu er frikendt for anklagerne om monopol-misbrug.

Samtidig har Google besluttet at gennemføre to frivillige ændringer i sine produkter, så det fremover bliver lettere for websteder, at få fjernet indhold fra søgemaskinen.

I Europa har EU-kommissionen også startet en lignende undersøgelse af Googles forretnings-metoder, og den er endnu ikke afsluttet.

Flere af Googles rivaler som Microsoft, Nokia og TripAdvisor har slået sig sammen i konsortiet FairSearch.org, som allerede har kritiseret FTC's afgørelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip