Google kan fortsat snage i dit privatliv

Søgemaskinen Google er ikke forpligtet til at slette personfølsomme oplysninger fra de websites, som hører ind under søgemaskinen. Det siger generaladvokat Jääskinen i forbindelse med en sag mod Google anlagt ved EU Domstolen.

Det er ikke den endelige afgørelse i sagen, der handler om en spansk mand, der gerne vil have slettet nogle oplysninger om sig selv. Men i omkring 80 procent af sagerne, følger domstolen generaladvokaten.

Sagen handler om en mand, hvis navn i 1998 var i en spansk avis i forbindelse med to annoncer om en auktion over fast ejendom i forbindelse med en arrestforretning affødt af gæld til de sociale sikringsordninger. Manden blev nævnt som ejeren.

Senere blev avisen lagt ud online af avisudgiveren, og derfor kontaktede manden avisen i november 2009. Manden mente, at sagen var blevet afsluttet og afgjort for mange år siden og nu ikke havde nogen relevans.

Men avisudgiveren svarede, at oplysningerne ikke kunne slettes, da offentliggørelsen var sket efter ordre fra det spanske arbejds- og socialministerium.

I februar 2010 kontaktede manden spansk Google og bad om, at søgeresultaterne ikke skulle vise links til avisen, når der blev søgt på hans navn og efternavne i søgemaskinen.

Manden klagede også til Agencia Española de Protección de Datos (den spanske databeskyttelsesmyndighed) mod avisudgiveren og Google. Og her fik han medhold.

Imidlertid blev klagen over avisudgiveren afslået, fordi offentliggørelsen af oplysningerne i pressen var påkrævet i henhold til lov.

Og det amerikanske moderselskab Google Inc. og Google Spain appellerede dommen til den spanske ret Audiencia Nacional med påstand om annullering af den spanske databeskyttelsesmyndigheds afgørelse.

Det er nu op til EU Domstolen at afgøre sagen endeligt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip