Google vil sælge bøger med nøgne hippier

Mens de amerikanske it-giganter Facebook og Apple har bandlyst den danske journalist og forfatter Peter Øvig Knudsen og hans bøger om hippiebevægelsen, vil Google gerne sælge bøgerne med de omdiskuterede billeder af nøgne hippier.

Forfatterens bøger om hippiebevægelsen gengiver en række kunstværker og dokumentariske fotos med nøgne mennesker. Fra onsdag kan "Hippie 1" og "Hippie 2" ligesom en stribe danske bogtitler købes som e-bog via tjenesten Google Play.

- Jeg bliver selvfølgelig meget glad for, at Google har valgt at gå i modsat retning af det, som Apple og på en måde også Facebook har gjort indtil nu, siger Peter Øvig Knudsen til Ritzau.

Netop billederne af afklædte hippier har gjort forfatteren upopulære hos Apple og Facebook.

Nøgenhed er totalt forbudt, hvis man vil distribueres hos Apple, som derfor har nægtet at sælge bogen via sine salgssystemer iBook-Store og App-Store.

Heller ikke forfatterens forsøg med at censurere kønsdelene på bogens afbillede personer med røde æbler fik Apple til at sætte bøgerne på e-hylderne.

- Google lancerer jo nærmest deres Google Play på, at tjenesten er mere fri. Det er smukt, hvis ytringsfrihed kan gå hen og blive et konkurrenceparameter blandt de her meget dominerende amerikanske firmaer, siger den danske forfatter.

Efter sagen med Apple modtog Peter Øvig Knudsen også trusler om udelukkelse fra Facebook.

Det skete, efter at forfatteren havde haft bogens omdiskuterede billeder samt link til hjemmesider, der uden for Facebook omtaler sagen om censur af billederne, liggende på sin Facebook-side.

Det er forlagene Gyldendal, People's Press, JP/Politikens Forlag og Lindhardt og Ringhof der skal levere danske titler til Google Play.

Bøgerne vil være tilgængelig via nettet og Android-telefoner og -tablets.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip