Google viser danskernes sommer i søgninger

Udover stor interesse for racerkøreren Allan Simonsen, der omkom efter en ulykke i motorløbet Le Mans, som indtager en andenplads over sommerens mest populære søgninger, er det blandt andet festivaler, afbudsrejser og vejret, der ligger i top.

Mens søgningerne i juni og juli er tydeligt præget af ferie, begynder søgeord som ForældreIntra (skolernes intranet, red.), Lejebolig og Gul&Gratis og dermed hverdagens praktiske gøremål at snige sig ind på listen i august. Dog med undtagelse af førstepladsen, der suverænt er Ironman med en vækst på 1.200 procent på løbsdagen 18. august i forhold til syv dage inden løbet. Interessen skyldes ifølge Google Danmark delvist, at 2013 er første gang, der afholdes et Ironman i København samt kronprins Frederiks deltagelse i løbet.

Allerede tidligt på sommeren blev bøllehatten spået sit længe ventede comeback i dansk mode af blandt andre Claus Meyer. Og sommeren 2013 blev da også for en kort stund det tidspunkt, hvor bøllehatten kom anmassende tilbage i danskernes liv med størst interesse på Google i perioden 5. til 11. maj og igen fra 28. juli til 3. august.

Statistikken peger dog i retning af, at interessen for den klassiske sommerhat ikke er helt, hvad den har været. I 2008 søgte danskerne 38 procentpoint mere på ordet »bøllehat«, hvormed det ser ud til, at hattens helt store comeback stadig lader vente på sig.

 

Dagens Gossip