'Gorillaen' snød Cavendish og Sagan

Etapen fra Aix-en-Provence til Montpellier lignede på forhånd 176,5 kilometer så skræddersyet til feltets sprintere som en ekstra stram cykelbuks.

Og det gav feltets hurtige drenge en tidlig forsmag på, da Andre Greipel (Lotto-Belisol) slog Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step), Alexander Kristoff (Katusha) og Peter Sagan (Cannondale) i dagens første sprintkonkurrence.

Så var tonen slået an, og det passede indehaveren af den gule trøje Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) perfekt. Med det australske holds watt-monster Svein Tuft i spidsen hamrede Gerrans og co. af sted helt fremme i feltet for at minimere risikoen for angreb - en strategi der blev hilst velkommen af feltets sprinterhold, der dermed kunne ruste sig til finalen i Montpellier.

Det lange ridt frem mod Montpellier blev dog ikke uden drama. Mark Cavendish var nede og mærke asfalten 33 kilometer fra mål. Flere styrt fulgte, men et samlet felt under afsluttende kontrol af Omega Pharma-Quick Step buldrede som et rytter-tog frem mod målet i Montpellier.

Her tog Andre 'Gorillaen' Greipel igen fat og tromlede først over målstregen med Peter Sagan, Marcel Kittel og Mark Cavendish på hjul.

Se billeder fra dagens etape herunder

 

Dagens Gossip