Gourmetbrød dikterer oversaltning

Bagerne fylder brødet med salt. Det viser en ny undersøgelse fra Hjerteforeningen ifølge Politiken.

Og det er ikke lige sådan til at se det, hvis ens bagerbrød er overfyldt med salt. Ifølge Politiken har fødevareproducenter nemlig ikke pligt til at deklarere indholdet af salt. Men det er heller ikke i supermarkedet man finder de værste saltsyndere.

Det er derimod hos gourmetbagere, som Meyers Deli og Lagkagehuset.

I Fødevarestyrelsen er man ikke overrasket, at det er luksusbagerne, der er de værste syndere.

- Jo mere gourmetagtigt det skal være, jo højere er saltindholdet i brødet. Det vidste vi godt, siger Else Molander, kontorchef i Fødevarestyrelsen til Politiken.

Det er da også smagen, der kommer i første række, når bagere og kokkene går i saltkarret.

- For mig er salt en basal funktion, en grundsmag. Når man arbejder professionelt med mad, prøver man at skabe de smage, folk bedst kan lide. Prøv lige at glemme saltet i kartoffelvandet eller i frikadellefarsen. Så mister maden den gode, dybe smag, siger Claus Meyer til Politiken.

Sundheds- og fødevarermyndigheder samarbejder nu med fødevareindustrien på at reducere saltindholdet i industrielt fremstillede fødevarer. Det går så godt, at brød i supermarkeder lige nu ligger langt lavere i saltindhold, end det er tilfældet med gourmetbrød. Ifølge Politiken er målet, at få danskerne til at spise 3 gram mindre salt om dagen.

- Vi og forbrugerne er blevet opmærksomme på industriens brug af salt, men ingen er opmærksomme på gourmetkokke og -restauranter, som sætter trenden, siger Else Molander til Politiken.

Kilde: Politiken

 

Dagens Gossip