Grækenland ramt af regeringskrise

Med mindre partiet stadig vil støtte regeringen, råder de to tilbageværende partier kun over tre mandaters flertal, hvilket i græsk politik ikke er nogen garanti for en regering på lidt længere sigt. Partiet har endnu ikke besluttet, om det vil være oppositionsparti eller regeringsstøtte.

Ifølge BBC er det vrede over ikke at være taget med i beslutningsprocessen omkring lukning af den nationale TV-station, ERT, der har fået partiet til at forlade regeringen, der med møje og besvær blev dannet i juni sidste år efter et parlamentsvalg måneden før, der blev holdt i skyggen af den økonomiske nedsmeltning.

Den aktuelle regeringskrise vil endnu engang puste til den politiske ustabilitet i landet, som blandt andet har givet de græske nyfascister i partiet Gyldent Daggry medvind.

Samtidig vil den medvirke til at så tvivl, om landet kan og vil opfylde de krav, som den internationale finansverden har opstillet for at redde landet fra bankerot.

Som led i besparelser i det offentlige besluttede flertallet i regeringen for kort tid siden at lukke ERT, fyre alle ansatte og tilbyde genansættelse, men i et betydeligt reduceret antal stillinger.

Torsdag meddelte premierminister Antonis Samaras fra det konservative Nyt Demokrati, at han ville ansætte 2.000 ud af 2.600 ERT-ansatte, hvilket regeringspartneren Socialistpartiet accepterede, men Demokratisk Venstre afviste.

Fredag kom så bruddet med regeringspartnerne, hvor lederen af Demokratisk Venstre, Fotis Kouvelis, samtidig erklærede, at »Grækenland ikke har brug for et valg«.

 

Dagens Gossip