Grækerne lammer trafikken i dag

Mange grækere undlader onsdag at trække i arbejdstøjet. I stedet strejker de for at vise deres vrede over ny runde nedskæringer som følge af krav fra Den Internationale Valutafond, IMF, og EU.

Det går blandt andet ud over transportsektoren, hvor fly bliver på jorden, og busser holder stille.

Det er det økonomisk trængte lands to største fagforeninger, som sammen repræsenterer over halvdelen af den græske arbejdsstyrke, der har varslet strejken. Det er forventet, at tusinder vil gå på gaden og demonstrere mod nedskæringerne.

- Vi opfordrer alle til at deltage i strejken og kæmpe imod nedskæringerne, der går ud over det græske folk og økonomien, siger Despoina Spanou, talsmand fra Adedy-fagforeningen.

- Strejken er kun begyndelsen på vores kamp, fortsætter talspersonen.

Den konservativt ledede regering har ellers kunnet nyde en stille sommer, men det skal være slut nu, mener fagforeningerne Adedy og Gsee.

Onsdag vil skibe blive ved kajen, butikker vil holde lukket og det samme gælder museer og monumenter. Flyledere vil gå fra posten i tre timer, mens hospitaler vil være på nødberedskab.

Omkring 3000 betjente vil stå klar til at møde demonstranterne i Athens centrum. I februar skabte demonstranter store uroligheder i hovedstaden, blandt andet blev der sat ild på forretninger og banker.

Fagforeningerne er primært vrede over nedskæringer på 12 milliarder euro, som den græske regering har lovet IMF og EU at indføre for at kunne få glæde af næste del af den økonomiske hjælp til landet.

Nedskæringerne betyder blandt andet, at lønninger, pensioner og velfærdsydelser bliver skåret.

En meningsmåling har vist, at flere end 90 procent af grækerne mener, at kravene er uretfærdige og vil gå ud over de fattige.

Kilde: Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip