Grænsen er nået: Kræver loft for, hvor mange børn en pædagog må tage sig af

Sikkerheden og overskuddet går fløjten, når en pædagog skal holde øje med alt for mange børn i vuggestuen, børnehaven eller SFO’en.

85 procent af danskerne mener derfor også, at der skal være et loft over, hvor mange børn, en pædagog på have ansvar for af gangen. Det viser en undersøgelse af Epinion.

Læs også: Kvæg har krav på mere plads i stalden, end dit barn har i vuggestuen og i børnehaven

Svarene er vand på fagforeningen FOA’s mølle, som længe har forsøgt at råbe politikerne an for at få klare retningslinjer på området. Formanden for FOAs pædagogiske sektor siger derfor:

- Det er jo et overvældende flertal af befolkningen, der deler vores synspunkt om, at det er fuldstændigt urimeligt, at der ikke er regler for, hvor mange børn hver medarbejder i en daginstitution må tage sig af. Det må da gøre indtryk på Christiansborg, siger Jakob Sølvhøj.

Læs også: Mor anholdt: Sendte forslået datter i skole med ydmygende bluse

Han mener, at flertallet for at indføre et loft vidner om, at befolkningen oplever, at grænsen for de dårlige normeringer er nået.

Fagforeningen mener selv, at der højst bør være tre vuggestuebørn, seks børnehavebørn eller ti fritidshjems/SFO-børn per medarbejder.

Hvad mener du om nomeringen i dagsinstitutionerne til børn i dag? Hvor mange børn bør der være per voksen medarbejder?

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip