Græsk charmeoffensiv fortsætter i Bruxelles

Med et akavet kindkys og hånd-i-hånd væk fra fotografer og journalister begyndte onsdagens møde i Bruxelles mellem den nye græske regeringsleder, Alexis Tsipras, og EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

Det er første gang, at de to mænd mødes siden det græske regeringsskifte i sidste uge, og Tsipras ventes at bruge anledningen til at tale for en eftergivelse eller i det mindste en omlægning af den massive græske gæld.

Efter mødet med Juncker skal Tsipras mødes med EU-præsident Donald Tusk.

Møderne er en del af den nye regeringsleders og hans finansminister, Yanis Varoufakis, charmeoffensiv rundt til EU's hovedstæder, hvor duoen forsøger at finde opbakning til at indfri deres centrale valgløfte om milliardgælden.

Landet har siden 2010 modtaget to lånepakker på i alt 240 milliarder euro, som var betinget af, at den græske regering vedtog skrappe økonomiske nedskæringer.

Ifølge avisen Financial Times synes Varoufakis at have ændret det oprindelige krav om egentlig eftergivelse af gælden til et mindre bombastisk ønske om en omlægning.

Her vil regeringen blandt andet ændre de eksisterende lån til lån, hvor tilbagebetalingen i en eller anden form bliver kædet sammen med fremtidig vækst i græsk økonomi.

Mens Tsipras har møder i Bruxelles, er Varoufakis draget til Frankfurt for at mødes med chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi.

Og umiddelbart kan det se ud som en umulig mission for de to mænd at finde opbakning til deres sag.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, synes at stå fast på, at grækerne skal honorere deres krav til långiverne. Tirsdag syntes Tsipras at møde en anelse mere forståelse i Rom, da han mødte Italiens premierminister, Matteo Renzi.

Efter besøget i Bruxelles tager Tsipras straks videre til Paris, som er eurozonens næststørste økonomi, for at mødes med præsident François Hollande.

Finansminister Varoufakis fortsætter sin tur torsdag til Berlin, hvor han skal mødes med den indflydelsesrige tyske finansminister, Wolfgang Schäuble.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip