Græsk leder lufter optimisme efter lynvisit i Bruxelles

Grækenlands nye premierminister, Alexis Tsipras, nåede tre møder på under tre timer, da han onsdag formiddag kort gæstede Bruxelles for personligt at overbringe EU-toppen sin appel om en omstrukturering af den græske gæld.

Inden han hastede videre mod Paris til møde med Frankrigs præsident, François Hollande, sagde Tsipras ganske kort til pressen, at han ser optimistisk på mulighederne for at finde "en gensidigt acceptabel aftale og et kompromis for vores fælles fremtid".

Hverken Tsipras, kommissionsformand Jean-Claude Juncker, EU-præsident Donald Tusk eller parlamentsformand Martin Schulz, har udtalt sig om detaljer i den aftale, grækerne søger.

Men Tsipras understreger i sin korte udtalelse, at han vil respektere "folkets suverænitet i Grækenland og vort folks klare mandat" samtidig med, at han også lover respekt for EU's regler.

- Vi ønsker at tilpasse rammen, ikke at smadre rammen, siger premierministeren med henvisning til betingelserne for de milliardlån og redningspakker fra eurozonen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond, der holder græsk økonomi oven vande.

- Vi har naturligvis ikke indgået nogen aftale endnu. Men vi er på god kurs for at finde en levedygtig aftale, siger Tsipras under et kort pressemøde sammen med parlamentsformand Martin Schulz.

EU-præsident Donald Tusk beskriver i en skriftlig udtalelse sin samtale med Tsipras som "åben og ærlig på en række områder af fælles interesse".

- Hvad angår den europæiske finansielle bistand til Grækenland, understregede jeg behovet for at finde en løsning, der er acceptabel for alle de medlemslande, der er med i forhandlingerne.

- De forhandlinger vil foregå i eurogruppen. De vil blive svære, og de vil kræve samarbejde og dialog såvel som en målrettet indsats fra Grækenlands side, siger Tusk.

Eurogruppen, der består af økonomi- og finansministrene fra de 19 eurolande, skal efter planen tage stilling til udbetaling af næste lånerate til Grækenland på et møde 16. februar.

Ifølge kilder tæt på eurogruppen er det nu sandsynligt, at der bliver indkaldt til et ekstramøde allerede næste onsdag, 11. februar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip