Græsk leder mødes med Merkel og Hollande om gældskrise

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, vil onsdag aften holde møde om den græske gældskrise med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande.

Mødet er kommet i stand i forbindelse med et topmøde i Bruxelles mellem EU og de latinamerikanske og caribiske lande, hvor Tsipras også arbejder hårdt på at undgå en græsk statsbankerot, der lurer ved månedens udgang.

- Jeg kan bekræfte, at Hollande, Merkel og Tsipras holder et trilateralt møde efter middagen for at udveksle synspunkter om situationen, siger en fransk regeringskilde til Ritzau.

Også en tysk regeringskilde bekræfter mødet.

EU-Kommissionen modtog tirsdag morgen et forsinket udspil fra grækerne, der skal gennemføre reformer for at få frigivet flere lån, så Grækenland kan undgå en statsbankerot.

Men kommissionen stemplede onsdag de græske reformforslag som utilstrækkelige, og cheftalsmanden, Margaritis Schinas, sagde, at bolden nu ligger på den græske banehalvdel.

Kreditorernes hovedkrav er, at Grækenland skal lægge en plan, der sikrer et overskud på de offentlige finanser i år på én procent af bruttonationalproduktet - før betaling af renter på lån.

Grækerne vil have sat det mål ned, men kreditorerne synes allerede, at de har strakt sig langt efter at have sat målet ned fra oprindelig tre procent i år. Der er også uenighed om, hvordan grækerne skal nå målet.

Onsdag aften mødtes EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, kort med Tsipras under topmødet.

- De to ledere blev enige om at fortsætte med at arbejde for en gensidigt acceptabel aftale, der kan bakkes op af alle 19 eurolande. De blev enige om at fortsætte deres samtale i morgen, siger en talsmand for EU-Kommissionen.

Den nuværende låneaftale, hvor Grækenland fik første del af et kriselån mod løfter om at gennemføre reformer, udløber den 30. juni

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip