Græsk måling: Venstrefløjen fører

Grækenlands radikale venstreorienterede Syrizaparti har godt tag i vælgerne.

En meningsmåling, der offentliggøres søndag i avisen Eleftheros Typos, siger, at Syriza bliver parlamentets største parti med 30,4 procent af stemmerne.

Det konservative parti Nyt Demokrati ligger til 27,3 procent af stemmerne.

Nyt Parti ledes af den afgående premierminister, Antonis Samaras, der kort før nytår udskrev parlamentsvalg til den 25. januar, da han ikke kunne få valgt en præsident i parlamentet.

Syrizas forspring er dog skrumpet en lille smule i forhold til en tilsvarende måling i december.

En sejr til Syriza kan skabe uro på de finansielle markeder, da partiet har erklæret, at det vil genforhandle Grækenlands forpligtelser over for de store internationale långivere, der med milliardlån holder den græske stats økonomi i live.

Det har skabt frygt for euroens skæbne og også udløst spekulationer om, at Grækenland risikerer at blive smidt ud af eurozonen.

Ifølge målingen siger 74,2 procent af vælgerne dog, at Grækenland "under alle omstændigheder" skal blive i eurozonen.

Dette udsagn er 24,1 procent uenige i.

Målingen søndag siger også, at det kommunistiske parti KKE bliver tredje størst med 4,8 procent af stemmerne, mens centrumvenstrepartiet Potami får 4,7 procent.

Det højreorienterede parti Gyldent Daggry får 3,8 procent, mens det tidligere så magtfulde socialistiske parti Pasok, der er i koalition med de konservative i den afgående regering, får 3,5 procent af stemmerne.

Målingen er foretaget den 29. og 30. december.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip