Græsk minister: Der skal nok komme en aftale

Skrevet af admin

16/02/2015

Mest læste i dag

Endnu gang mislykkedes det for eurozonens 19 økonomi- og finansministre at enes om betingelserne for håndteringen af Grækenlands milliardgæld på et møde mandag i Bruxelles.

Men den græske finansminister, Yanis Varoufakis, forbliver optimistisk.

- Jeg er ikke i tvivl om, at forhandlingerne og diskussionerne vil fortsætte. Jeg er ikke i tvivl om, at der i sidste ende vil være en aftale, siger han på et pressemøde, efter mødet er slut.

Ministeren slår endda fast, at han ikke er i tvivl om, at Grækenland og resten af eurozonen "i løbet af de næste 48 timer" vil komme frem til de nødvendige formuleringer for at nå til enighed.

Det vil formentlig også blive nødvendigt, da resten af eurogruppens tålmodighed er ved at blive brugt op.

- Vi kan bruge denne uge. Men så er det også det, siger eurogruppens formand, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem efter mødet.

Dijsselbloem siger, at der er enighed blandt de øvrige eurolande om, at den bedste løsning for Grækenland vil være at forlænge det eksisterende hjælpeprogram, mens man forhandler om et nyt.

Men udkastet, der var udgangspunktet for mandagens forhandlinger, var altså uspiseligt for grækerne. Den græske finansminister var ellers klar til at skrive under på en anden tekst, som han blev præsenteret for, inden mødets begyndelse klokken 15.

Men da mødet begyndte, havde teksten ændret ordlyd, som "tog os tilbage til sidste onsdag".

Varoufakis henviser til et særmøde, der blev afholdt onsdag i sidste uge, hvor de 19 økonomi- og finansministre heller ikke kunne nå til enighed.

- Vi var ivrige efter at få en aftale på plads. Ligeså meget i dag, som vi var i går.

- Lad os finde fælles fodslag. Det er ikke et bluff. Det er plan a, der er ikke nogen plan b, siger han.

/ritzau/